Като не вкарваш ти вкарват. „Дунав“ – „Етър“ – 0:2

0
Като не вкарваш ти вкарват

Като не вкарваш ти вкарват. В истинността на това неписано футболно правило се убедиха футболистите на „Дунав“. След като почти през цялото време на двубоя с „Етър“ превъзхождаха съперниците си, но не успяха да материализират нито едно от създадените положения, „светлосините“ напуснаха Градския стадион в Русе с наведени глави, инкасирайки загуба с 0:2. Головете за успеха на „болярите“ вкараха Румен Руменов в70-ата и Красимир Станоев 10 минути по-късно от дузпа.

През първата част двата тима заложиха предимно на защитата. Единственото опасно положение дойде в 37-ата минута, когато Любен Николов нацели гредата зад Христо Иванов, а при последвалото разбъркване до попадение не се стигна.

През второто полувреме „Дунав“ продължи да е по-настъпателният тим, но отново не успя да реализира нито едно от създадените положения пред вратата на гостите.

В 70-ата минута, при една от контраатаките на гостите Крум Стоянов намери непокрит Румен Руменов, който с плътен удар от наказателното поле прати топката в мрежата на Макенджиев.

Десет минути по-късно Крум Стоянов навлезе в наказателното поле, където бе спънат от Самуел Инкоом и арбитърът посочи бялата точка. Зад топката застана Станоев, който не сбърка и оформи крайното 2:0 в полза на „болярите“.