Ким Чен Ун уволнява висш генерал и обявява подготовка за война

0

Ким Чен Ун уволнява висш генерал и нарежда на севернокорейските военни да се подготвят за война

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е предприел решителни действия, свързани с военното ръководство на страната, като уволни своя висш генерал Пак Су Ил. Това съобщиха държавните медии, подчертавайки, че Ким призовава армията да бъде подготвена за война.

Вицемаршал Ри Йон Гил заема мястото на уволнения генерал. В допълнение към тези промени, други ключови командни офицери са преместени или назначени след среща на Централната военна комисия.

Експерти коментират, че тези мерки може да бъдат свързани с поддържането на баланс вътре в военния елит и гарантирането, че никой не натрупва твърде много власт. Севернокорейският режим също така засилва подготовката си за военни действия, като провежда учения с новите си оръжия.

На фона на напрежението на полуострова Южна Корея обяви този месец, че ще проведе общонационално учение за гражданска отбрана на 23 август. Очаква се по-голямата част от 51-милионното население на страната да тренира евакуация в убежища или подземни безопасни пространства по време на 20-минутното учение, което според Сеул е в отговор на „провокациите“ от страна на Пхенян.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук