Кирил Десподов е футболист номер 1 за 2018 година

0
81
Кирил Десподов

Играчът от ЦСКА-София Кирил Десподов беше избран за футболист номер 1 за 2018 година. Той събра 159 гласа в 58-ото издание на анкетата за най-добрите футболисти и треньори.

Негови подгласници в класацията са Георги Петков (151 гласа) и Тодор Неделев (149 гласа). По традиция Десподов, който се превърна в основна фигура в ЦСКА, след като през 2017 г. спечели приза за най-прогресиращ футболист у нас, ще има задължението да раздаде най-малко 118 футболни топки на детски школи.

Футболист номер 1 при жените е Евдокия Попадинова (Флорида, САЩ) с 43 точки, най-добър млад футболист е Валентин Антов (ЦСКА-София) с 22 точки.

Най-добър вратар е Георги Петков (Славия) с 80 точки. най-добър защитник е Николай Бодуров (ЦСКА-София) с 68 точки, най-добър халф е Тодор Неделев (Ботев Пловдив) с 82 точки. С приза за най-добър нападател беше отличен Мартин Камбуров (Берое) с 43 точки.

За най-добър треньор беше отличен селекционерът на националния отбор Петър Хубчев.

Най-добрият чуждестранен играч е Клаудиу Кешерю (Лудогорец), който получи 74 точки.

За трета година бе връчена наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов” за мъжество, характер и смелост. Тя отиде при младия футболист от клуб “Слънце” Михаел Ангелов, който продължава да тренира, въпреки тежкото заболяване артрогрипоза.