Кирил Петков прати по куриер оставката на правителството

0

Оставката на правителството официално вече е внесена в Народното събрание, съобщи БТА. Оставката е внесена по куриер. По-рано сутринта Петков пристигна в сградата на Министерски съвет, съпроводен от охрана, без да направи никакъв коментар.

Очаква се държавният глава Румен Радев да връчи проучвателен мандат на най-голямата парламентарно представена формация – „Продължаваме Промяната“.

Вчера Петков заяви, че след като получат мандата на президента кабинетът, който ще предложи, ще е в същия състав. Той каза още, че няма да води преговори с отделни личности, които изброи, но е готов да разговаря с другите депутати от парламентарните групи.

Президентът Румен Радев даде заявка, че ще започнат консултациите с партиите. По Конституция следва връчването на проучвателен мандат. Първо той отива в ръцете на „Продължаваме Промяната”, които ще имат 7 дни, за да се опитат отново да съберат мнозинство. Ако не успеят, мандатът ще бъде даден на ГЕРБ, които са втора политическа сила. Те вече заявиха, че веднага ще го върнат, тъй като по думите им работа на първата политическа сила е да осигури управление на страната. Тогава третият мандат отива при партия по избор на президента Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук