Китай затвори 32 стъклени моста заради безопасността на туристите

0
336
hongyagu

Опасения за безопасността на посетителите принудиха китайските власти да затворят редица „стъклени“ туристически атракции в страната. 32 стъклени моста и пешеходни пътеки бяха затворени в провинция Хъбей в североизточната част на Китай през последните 18 месеца.

Стъкленият висящ мост Hongyagu с дължина 488 м, който се смята за най-дългия в света, беше отворен само преди две години. В южната китайска провинция Гуангдонг властите поискаха промени на шест подобни атракции.

В Китай се отбелязва бум на тези атракциони, чиято цел е да привличат туристи. Изградени са 2300 мостове със стъклено дъно и безброй стъклени пътеки или пързалки в страната, някои от които срещнаха сериозни проблеми с безопасността.

През 2015 г. пешеходна пътека със стъклено дъно, прикрепена отстрани на планина в китайската провинция Хенан, се напука. След това тя беше затворена за ремонт. На следващата година най-високият и дълъг мост в Китай със стъклено дъно е затворен за ремонт по-малко от две седмици след откриването му.

Широкият шест метра мост е дълъг 430 м и се простира над долина, свързваща две планини в провинция Хунан. Други ужасяващи туристически атракции в Китай включват Canton Tower Bubble Tram в Гуанджоу и Cliff Swing в Чунцин.