Клошари подпалили къщата край МГ „Баба Тонка”

1

pojar_mg_baba_tonka01Сигналът за лумналите пламъци бил подаден от ученичка от гимназията, която случайно видяла излизащия дим под покрива и се обадила на охранителя на училището. Към мястото незабавно били изпратени три екипа на Пожарната, а към тях минути по-късно се присъедини и екипът на Автомеханичната стълба. Огнеборците успяха да локализират пожара за около 30 минути. По първоначални данни, няма информация за пострадали.

По думите на началника на звено „Пожарна безопасност и спасяване” комисар Димитър Павлов, огънят е тръгнал от втория етаж и бързо е  обхванал всичко наоколо. Като допълнение за бързото разгаряне бил факта, че цялата вътрешност на къщата, включително таваните и стълбището са дървени.

pojar_mg_baba_tonka17Сградата е паметник на културата от местно значение и от години не се обитава. Преди 1989 година тя се е ползвала за ясла. След реституцията собствениците я продали на „Овъргаз”, които обаче спират да я ползват. Неотдавна  сградата била продадена на испански инвеститор.

Тепърва от общината ще издирват собствениците, които са в чужбина, коментира пред медиите шефът на общинската дирекция „Сигурност и управление при кризи” Спасимир Димитров. Той уточни, че в Русе вече е честа практика някой да купи къща в центъра на града, а след това да не полага никакви грижи за нея.

Веднага след потушаване на пожара започна и оглед на мястото за да се изясни каква е точната причина за инцидента.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук