Кмет се оплака, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна

0
Снимка: Добрич онлайн

Кметът на с. Благун Благомир Станев се оплака, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна. Според него причината била, че неговите съпратийци заподозряли, че той работел в полза на ДПС и били ядосани, че ГЕРБ имали само 46 гласа в с. Благун.

Станев твърди, че в 3:30 ч. сутринта двама души се почукали на входната му врата на жилището му. Те му казали че кметът на Каварна и председателят на Общинския съвет го чакат за среща в офиса на ГЕРБ.

Той отишъл и заварил на място Илиян Събев (областен координатор на ГЕРБ за Добрич), Йордан Стоянов, който е председател на общинския съвет в Каварна, техническият секретар на ГЕРБ в Каварна и други.

Станев казва, че още със сядането Събев започнал да го обижда и да го бие. Попитал го дали работи за ДПС и му казал, че ако иска да е кмет на мюсюлмани, трябва да отиде в Родопите.

„И той, още със сядането: Ела тука, сине майчин, ти за ДПС ли работиш? Ти като искаш да бъдеш кмет на мюсюлманите, отивай в Родопите! Защо не подкрепи нашата партия? Значи, удари, с ритници, с юмруци, нож, рязаха ми крака, десния“, разказа Станев.

Той е подал жалба в прокуратурата в Добрич. Досега разследващите не са коментирали случая.

зарядни станции за електромобили