Кметът: Мирише на промишлено замърсяване, институциите трябва да се намесят!

1

„Мирише на промишлено замърсяване и трябва да бъдат предприети незабавни действия! Нито има печки, които горят, нито на ТИРове мирише!“

Това каза в началото на извънредната сесия на Общинския съвет кметът на Русе Пенчо Милков. Той допълни, че е изпратил писмо до Министерския съвет, до министъра на околната вода и водите, до нашата РИОСВ и до областния управител настоях до часове да бъдат предприети мерки за установяване на източника на промишлено замърсяване в Русе

„Вчера и онзи ден основна тема бяха баржите, с които румънската страна не може да се справи и просто да ги изтегли“, каза още Милков. Той допълни, че е ходил до Гюргево заедно с нашия посланик в Румъния за да търсят решение на проблема.

„Русенци се сдобиват със станции, правят разходи, дооборудват станции – не мисля, че това трябва да е техен /общински/ разход. Въпреки това русенци го правим. Искаме действия до часове и информация пред всички кой е източникът на тази задушлива миризма, обхванала града в последните часове и дни“, завърши Милков.

1 коментар

  1. Еее най-накрая им светна лампичката, че тази смрад на бакелит и бадеми, която трови русенци от години, не е от горящата барджа. Това и хора с осми клас го установиха, само инженерите от РИОСВ не им е ясно. Колко удобно. Защо ли?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук