Кметът на Русе иска законодателни промени за развитие на речните плажове

1

plaj_kraj_dunav761Това поиска кметът на Русе Пламен Стоилов от министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Проблемът е, че е забранена всякаква интервенция в заливаемите зони“, уточни градоначалникът, който е и председател на Асоциацията на дунавските общини. Той допълни, че Асоциацията е предложила алинея с такън тест в Закона за водите.

Чрез нея по инициатива на кметовете и през областните управители и Общинските съвети могат да се предоставя участъци от тези зони на кметовете, които да урбанизират териториите. Така ще се даде мощен тласък за развитието на туризма и за обръщането на градовете и хората към реките. „Не е нормално прекрасните острови и крайбрежие, които Русе има и които са извън „Натура“, да не могат да се развиват като плажове“, категоричен е кметът Стоилов. Така общината не може да прави нищо, дори да инсталира елементарни удобства като душове и кабини, тъй като дейността е абсолютно забранена.

plaj_kraj_dunav731„На този етап възможностите на Министерството на туризма се свеждат единствено до обследване на териториите и обсъждане на възможностите с всички заинтересовани страни“, каза министър Николина Ангелкова. По отношение на вихрещите се скандали около концесионирането на морските плажове Ангелкова каза, че те няма да се раздават по т.н. „Харвардски модел“, при който концесионерът получава един печеливш плаж в комбинация с два непосещаеми.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

1 коментар

  1. „Харвардски модел“, концесионер, печеливш, всички заинтересовани ?!!!!
    Аре вече всички корумпирани, крадливи уроди да си ходят…в затвора!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук