Кметът на Русе подписа пакт за противодействие на корупцията

0

Kметът на Община Русе Пенчо Милков подписа пакт за превенция и противодействие на корупцията на местно ниво.

Подписването стана в рамките на Национална конференция на тема „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“, организирана от Международния републикански институт на САЩ (IRI).

Кметът на Русе получи покана да се включи в инициативата с оглед на полаганите усилия на Община Русе за прозрачност на управлението и подобряване на административните услуги на гражданите. На конференцията присъства и главният секретар на Община Русе Димитър Генков.

Според доклада на Международния републикански институт Община Русе през последните 3 години е направила прозрачността свой ключов приоритет. Като основно подобрение в работата на настоящата администрацията се отчита провеждането на обществени поръчки изцяло в електронна среда с напълно отворен достъп на гражданите. Други силни страни са редовните седмични отчети на кмета, както и подобрените функции на официалния уебсайт. В него бе осигурена възможност за бързо и лесно входиране на сигнали и предложения  от компютър или телефон и бе отворен достъпът до деловодната система на администрацията с цел проследяване развитието на преписките в реално време.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук