Кметът недоволен от почистването на тротоарите, ще санкционира фирмата

0

Недоволство от работата на фирмата, която има задължение да почиства тротоарите, изрази кметът на Русе Пенчо Милков.

„Ще вземем мерки това да не се случва при следващ снеговалеж“, каза градоначалникът и подчерта, че ще фирмата ще понесе санкции. Той изрази недоволство и от почистването на малките улици в Русе. По думите му една от причините са спрелите по тях автомобили, които пречат на снегопочистващата техника. Забавяне е имало и в почистването на междуселските пътища.

Над 160 души са анагажирани с премахването на паднали дървета и клони в Русе. В дейностите са включени 60 служители от наличния състав на ОП „Паркстрой“ и близо 80 на „Вектор“, два екипа на дирекция „Обществен ред и сигурност“ към Община Русе и още два от Регионалната дирекция по горите. ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ също се включва със свои екипи.

Възстановено е електрозахранването в Бъзън, Долно Абланово, Семерджиево, Ястребово и Тетово. В Басарбово също е възстановено в почти цялото село, а частично в Николово, Червена вода и Просена. Екипите на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите в Хотанца. В кв. Образцов чифлик все още няма ток, спряно е и водоподаването. В кв. Средна кула електрозахранване няма в една от махалите, като се очаква до края на деня то да бъде възстановено.

Входно-изходните точки на града са почистени, както и тези на малките населени места. Междуселищната пътна мрежа също е проходима в зимни условия, като се предприемат действия за допълнително почистване на определени стеснени участъци.

Провеждане на занятия няма да има в 4 училища в община Русе. Това са училищата в Николово и Хотанца, както и ПССГ „Ангел Кънчев“ в Образцов чифлик. Ще остане затворено и ОУ „Ангел Кънчев“ в Русе, тъй като част от преподавателите, които са били на обучение в друга част на страната, имат затруднения с придвижването към града.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук