Кметът: Русе се развива!

15

Това каза кметът Пламен Стоилов при представяне на отчета за 3-годишната дейност на ръководената от него администрация. В подкрепа на думите си градоначалникът посочи, че за тези 3 години по различните оперативни програми в общината е привлечен ресурс от 103 млн. лв., само през тази година са завършени обекти за 17,8 млн. лв., сред които спортната зала на СОУЕЕ, разкриването на близо 300 места в детските градини, с което на практика проблемът с децата от предучилищна възраст е решен, обновяването на 40 детски площадки, новият Екомузей, реконструкцията и преоборудването на Онкологичната болница и др.

„Големите плодове“ ще берем догодина, каза още кметът. Сред тях са реконструкцията на бул. „Тутракан“, пробивът край „Кауфланд“, подлеза на „кръговото“ между булевардите „Липник“, „Цар Освободител“ и „Скобелев“, които са част от проекта за интегриран градски транспорт, връзката на централната градска зона с пл. „Батенберг“ и др.

В края на месеца ще започне рекултивацията на старото градско сметище, с което ще се реши и въпросът и с гудроновите ями, които от години са заплаха за здравето на жителите на града, особено на тези от кв. „Изток“. До края на годината се очаква да започне и изграждането на инсталацията за преработка на битови отпадъци.

2015 г. ще бъде „Година на малките населени места“, каза още Стоилов. Ще бъде закупен трактор, който ще бъде предоставен на кметството в с. Долно Абланово. В плановете на общинската администрация влиза също асфалтиране на цели улици, а не само запълване на дупките, както досега. Ще бъдат обновени 20 детски площадки и ще бъдат изградени 2 спортни и 2 фитнес-площадки.

Очаква се на едно от първите си заседание новоизбраният Министерски съвет да реши въпросът с прехвърлянето на собствеността на „Летище Русе“ на Община Русе.

Пълният текст на отчета на общинската администрация ще бъде публикуван на сайта на общината.

 

15 КОМЕНТАРИ

 1. И каква стана тя? „Тревожен сигнал в него е, че областта е на дъното на класацията по усвояването на европейските средства. „. Значи хората ни дават пари, а ние сме толкова некадърни, че не можем да ги вземем.

 2. Всеки иска с магическа пръчица да станат нещата ама няма.
  Оня щял да чака дупката пред къщата му да станела до колене,ами чакай,то ние тъй сме научени да чакаме и мълчим

 3. До TrifonM, да чувал съм за спарки даже съм тренирал там, но това е частен басейн, който няма капацитет да побере всички желаещи да се занимават с плувни спортове. Аз говоря за общинско съоръжение което да се използва за тренировки и състезания. И я ми кажи ти кога си виждал състезание по плуване в Русе?

 4. Абе направо сме си в Централна Африка, ама нейсе. Какво да каже завалията, идват избори, трябва отново да се надуват балони за балъците. Много сме далеко по темпове на развитие с Варна и Бургас, София е съвсем различна ситуация.

 5. ТРИФОНЕ М, ние не сме опозиция! Ние сме честни русенски данъкоплатци и си искаме от кметовете хубавия,красив и чист град Русе.

 6. За 3 години не може всичко да се оправи… Но опозицията все трябва да се хване за нещо. Парите са безкрайни и ако те дойдат на власт и хоп всичко веднага ще се оправи. Популисти..

 7. Браво Кмете,така се прави! Щом наближи края на мандата и започва пушилката,обещанията и многото ще ,ще ,ще! Само,че питам аз:“Къде в тиквите беше до сега“? Колко улици разшири и реконструира,колко непроходими в града тротоари оправи? С политика като твоята, Русе продължава да бъде град със затихващи функции! Тъй да знаеш!

 8. О да и аз помня какъв ужас беше преди с детските градини. Добре, че са взели мерки, а и така като гледам колко много нови детски площадки има, направо си е супер.

 9. Проблема с детските градини наистина е решен. Като знам какъв ад беше с първото ми дете преди 6 години. Сега нямах никакви проблеми.

 10. Наистина се развива, толкова много детски градини и площадки, ремонти на улиците, строежа на спортната зала и т.н. и т.н. Започва да си възвръща Европейският вид.

 11. Продължавайте с добрата работа! Градът наистина се съживи. Постоянно се случват интересни и неща, а и колко проекти бяха спасени и се спасяват. С Вас сме!

 12. А закрит басейн кога кмете? Русе е единствения град по поречието на река Дунав който не разполага с такова съоръжение. И после младите не спортували, ами къде точно да спортуват?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук