Кметът: Всички ТИР-ове с виртуален номер за опашката на Дунав мост

0

Всички тирове на територията на община Русе да получават виртуален номер за опашката на Дунав мост.

Това е становището, изразено от кмета на общината Пенчо Милков пред премиера Николай Денков, министъра на транспорта Георги Гвоздейков и на вътрешните работи Калин Стоянов. Документът е адресиран и до посланика на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, посланика на Румъния в България Н. Пр. Бръндуша Предеску, постоянния представител на България в ЕС Румен Александров и областния управител Анатоли Станев.

„Не е необходимо да се влиза на новия паркинг, за да бъде получен номер в единната информационна система“, посочва Милков. В позицията на Община Русе се подчертава, че настоящата информационна система за проследяване и отчетност на потока от тежкотоварни автомобили, която операторът на съоръжението използва, превръща познатите от десетилетия на русенци километрични опашки във виртуално изчакване. Кметът настоява фирмата оператор да продължи да предоставя поредни номера на всички камиони, престояващи на територията на общината, на които предстои да преминат границата, независимо дали са влезли в новооткрития паркинг и ползват неговите удобства или престояват на друго подобно съоръжение. За да се гарантира спазването на реда, Милков ще предложи на „Тир Паркинг Русе“ и сключването на официално писмено споразумение.

„Софтуерът за подреждане на камионите ще бъде под мониторинга на Община Русе. Шофьорите, избрали да почиват и изчакват в други паркинги, ще бъдат длъжни също да имат номер и когато дойде ред да навлязат на територията на граничния пункт на Република България, ще получават информация по телефон“, посочва кметът.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук