Кметове с предложение за реорганизация на движението в района на Дунав мост

0

Колоната от тежкотоварни камиони, чакащи да преминат през Дунав мост да бъде преместена на трилентовия бул. „Тутракан“ в посока фериботния терминал.

Това предлагат кметът на Мартен Димо Тонев и колегите му Златан Ванев – кмет на с. Николово и Георги Пенков – кмет на с. Сандрово.

Така, според тях ще бъде използван паркинга на Пристанищния комплекс, а шофьорите ще могат да изберат дали да ползват ферибота, който се очаква да заработи в началото на септември, или Дунав мост.

„По проучвания които направихме се оказа, че в този участък плюс паркинга вътре, е напълно достатъчен за да побере всички тежкотоварни камиони, които сега са в отсечката от Кръговото на Дунав мост до Мартен и обратно“, каза Димо Тонев. Според кметовете, промяната ще облекчи трафика, ще се премахнат тапите и спокойно ще могат да преминават линейки и извънгабаритни товари в участъка, зает от камионите.

Тримата кметове са изпратили предложението до областния управител, до председателя на Общинския съвет в Русе и до кмета на общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук