„Книги за смет“ на 29 май в Русе

0

За поредна година в Русе ще се проведе кампанията „Книги за смет“.  Тя е част от националното турне на „Екопак България.

Добре познатият регламент на събитието предвижда всеки донесъл килограм годна за рециклиране пластмаса да получи в замяна книга по избор. Заради добрите резултати и големия интерес към кампанията тя непрекъснато разширява обхвата си. След като миналата година се проведе в 9 града, за своя 10-и рожден ден „Книги за смет“ ще посети 15. Сред тях има такива, в които кампанията никога не е гостувала до момента, като Карлово, Видин, Силистра, Хасково и Петрич.

Събитието в Русе ще започне в 10 ч. и ще продължи до 13 ч. на 29 май, на паркинга на магазин Kaufland на бул. “Липник”.

Организаторите препоръчват на желаещите да се включат в „Книги за смет“, да носят пластмасата изпразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място.

Те припомнят, че сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди.

Община Русе апелира отново гражданите да събират разделно отпадъците от опаковките си, тъй като по този начин намаляват количеството на депонирания боклук и съответните суми за отчисления, които всички плащаме към държавата.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук