Кой е арх. Калин Тихолов?

0

Това впечатление оставя тиражираната биографична справка за ръководителя на катедра „Интериор и дизайн в архитектурата“ в Архитектурния факултет на УАСГ.

Името на арх. Тихолов  нашумя по време на скандал „Дюнигейт“ в началото на тази година. Той е автор на устройствения план за застрояването на дюните между Равда и Несебър. Теренът беше купен евтино като земеделска земя от министерството на земеделието и веднага препродаден за шесторно по-висока цена. В сделката бяха замесени имената на тъста на Борислав Михайлов и кумеца на Цветан Цветанов.

Тихолов е автор и на спорния общ устройствен план за Царево, заради който Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България. Скандалният план предвиждаше застрояване на част от Природен парк „Странджа“. В момента той е блокиран заради висящо дело във Върховния административен съд.

Тихолов е бил водач на общинската листа на ДПС в Несебър на местните избори през 2007 г. Може само да се гадае защо Орешарски включва в състава на кабинета човек с толкова спорна слава.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук