Кои са най-добрите козметични маски за лице

0

Усещате кожата си суха и уморена и искате да я съживите, но не знаете как? Маските за лице са най-бързият и лесен начин да допълните ежедневната си грижа. Кожата ще получи концентрирана доза активни съставки, а вие релакс. В крайна сметка всеки заслужава доза почивка, нали? Те са много ефективно допълнение към ежедневната грижа и е добре да не ги пропускате.

Маска за лице – видове

Този тип продукти се предлага в няколко форми: крем, гел, лист, глинена маска или такава с водорасли. Всяка от изброените козметични маски за лице има своите благоприятни ефекти. Какви са техните отличителни черти? Крем маската, както подсказва името, е с приятна кремообразна консистенция, обгръща и предпазва кожата на лицето. Гелообразната, от друга страна, дава усещане за охлаждане. Памучната маска пък е напоена с есенция или серум.

На какво да обърнете внимание при избора на козметична маска за лице

Важно е на какво държите най-много, какъв тип кожа имате и кой от изброените по-горе варианти предпочитате. Определете от какво се нуждаете: изсветляване, почистване или може би облекчаване на раздразнението? Предстои ви голямо събитие и разчитате да стегнете и изгладите кожата си моментално? След като определите нуждите ѝ, потърсете такива продукти, които ще ги удовлетворят. Някои хора обичат приятното усещане от нанасянето на гел маска, докато други се наслаждават на памучните. Ако държите на качествената грижа за кожата, си струва да обърнете внимание на компонентите в съдържанието. Едни от популярните са хиалуронова киселина, екстракт от зелен чай, масло от ший, азелаинова киселина и тежката артилерия – ретинол за лице. Вероятно имате своите фаворити, чието присъствие в състава със сигурност ще ви хареса.

  • Дневна – свързвате ли използването на маска за лице с вечерното време? Това твърдение изобщо не е вярно. Маската може да бъде страхотна в сутрешната грижа, когато искаме да подобрим вида на кожата и да придобием здравословен блясък. Витамин C е най-добрият отговор на тази нужда.
  • Нощна – вие спите, а маската за лице „работи“ 🙂 Звучи обнадеждаващо, нали? Считани за едни от най-добрите маски за лице са тези, богати на хранителни вещества, хидратиращи растителни екстракти и хиалуронова киселина.

Колко често трябва да прилагате маска за лице?

Правилният начин за нанасяне на маска за лице зависи от вида и формулата. Ако използвате шийт маска, извадете я от опаковката и я разгънете. Като следвате дупките за очи и отвора за уста като ориентир, внимателно ги поставете върху лицето си.

Въпреки че най-точният отговор на този популярен въпрос зависи от конкретния продукт, който използвате, някои специалисти съветват да прилагате маска веднъж седмично. Много дами предпочитат да ги използват в неделя вечер, за да започне седмицата им подобаващо.

Приемете това като обща насока, но не забравяйте също да се информирате за указанията на производителя, посочени върху опаковката на вашата маска.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук