Кои са основните предимства от изграждане на пречиствателна станция за къща?

0

Липсата на канализационна система в определени населени места създава доста неудобства на стопаните на имоти. Постояването на къща и свързването на ВиК системата със септична яма за събиране на отпадните води е една от стандартните процедури. Разбира се тук следва да имате предвид, че разходите по поддръжка и периодично почистване с оглед опазването на хигиената и биологичния баланс на почвите не са ниски. Това от своя страна кара много потенциални строители на такива обекти да помислят за пречиствателна станция за къща. Става въпрос за автономни съоръжения, които позволяват безопасно и сигурно събиране на отпадните води както и тяхното пречистване с цел да станат годни за напояване или други цели.

Същност на пречиствателните станции за къщи

Докато преди десетилетия такива инсталации се изграждаха най-вече по хотели, мотели, къщи за гости и други предназначени за почивка обекти, при които липсва достъп до главна ВиК система то днес все повече се оказват производителите на такива по-малки пречиствателни станции, които са подходящи за къщи и други обекти с по-малка консумация на вода, която следва да се събира в съответните съоръжения.

Предназначените за къщи автономни съоръжения са ново поколение станции за пречистване на отпадните води. Те са по-усъвършенствана алтернатива на септичните ями и се характеризират с това, че:

 • Осигуряват безопасното складиране на отпадните води от битовите дейности;
 • Събират канализационни отпадъци;
 • Пречистват;
 • Обеззаразяват;
 • Изпускат в почвата без да има риск от замърсявания.

На практика това са едни доста ефективни решения за отдалечени от централната канализация имоти, които няма как да бъдат свързани с основната система за отвеждането на отпадните води. Благодарение на тях си осигурявате дългосрочно решение, което е с лесна поддръжка и е напълно безопасно за природата. Забележителните предимства не са малки и предстои да ви запознаем с едни от най-важните.

Отлична хигиена и безопасност

Онези от вас, които са използвали септични ями знаят, че това е компромисен вариант, който всъщност не е екологично чист и особено през летния сезон е повод за усещане на неприятни миризми. Пречиствателните станции за къщи са иновативен подход за оборудване на собствена автономна система, която ви осигурява безупречна хигиена и безопасност.

Важно е да бъде природосъобразно и екологично решението, което ще вземете, тъй като отпадните води могат да бъдат използвани за напояване без да има риск за отглежданите плодове или зеленчуци. Така намалявате риска от стомашно-чревни инфекции както и заразяване на почвата така, че да не може да бъде използвана години наред както се случва при наличието на септични ями.

Освен това приоритет н локалните автономни пречиствателни станции е това, че:

 • Поддържат се лесно с помощта на био препарати, които елиминират зарази, вируси, бактерии и други;
 • Не изискват непрекъснато почистване както се налага при септичните ями;
 • Екологични са и не замърсяват околната среда;
 • Инсталацията им не е сложна;
 • Гарантирано дълъг е експлоатационния им живот.

Все по-изгодни и сигурни решения се предлагат на пазара. Разбира се основен приоритет е не само да изберете надеждна и сигурна пречиствателна станция, но и да наемете специалисти, които да извършат професионален монтаж. Виж повече тук.

Експертно изпълнение

За да можете да се възползвате от всички изложени до тук предимства, които се отнасят до пречиствателните станции за къщи както вече споменахме е важен монтажа им. Главните стъпки, които са решаващи з този тип съоръжения са свързани с:

 • Анализ и планиране на изграждането на станцията за пречистване на отпадните води;
 • Избиране на качествено съоръжение съобразно натовареността на обекта;
 • Избиране на зона за инсталиране;
 • Извършване на изкопни дейности;
 • Професионална инсталация чрез спазване на изискуемите особености и критерии за ефективна работа.

Не пропускайте да се запознаете с периода на последващата профилактика, която се отнася до това да можете да използвате съоръжените максимално безопасно и дълго във времето.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук