Кой ще ни представлява в 43-ия парламент?

0
5153

Според вече окончателната обработка на изборните книжа почти със 100-процента сигурност може са се каже, че ПП ГЕРБ ще има 3-ма депутати, БСП, ДПС, ПФ, РБ и ББЦ – по един. Единствената въпросителна е кого Десислава Атанасова ще избере да представлява – Русе, където е трета в листата, или Монтана, където е водач.

При тази ситуация най-вероятно Русе ще бъде представен в следващото Народно събрание от:

ПП ГЕРБ:

plamen_nunev0311Пламен Нунев. Роден е през 1956 г. Завършил е Националната спортна академия. Има дългогодишен стаж в системата на МВР. Бил е депутат в 41 и 42-ото Народно събрание.

svetlana _angelova_201Светлана Ангелова. Тя е родена през 1969-та и по професия е икономист. Професионалният ѝ опит е в областта на социалното подпомагане. Също ще бъде депутат с трети мандат.

desislava_atanasova011Десислава Атанасова. Родена е през 1978 г. в гр. Дулово. Завършила е право в УНСС и по политология и дипломация във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В правителството на Бойко Борисов беше министър на здравеопазването.

 

sv_ivanov411Ако Атанасова предпочете Монтана, мястото й на парламентарната банка ще заеме зам.-кметът по комунални дейности Свилен Иванов. Той е роден през 1970-та. Има юридическо и икономическо образование.

Коалиция „БСП лява България”

hr_beloev531Проф. Христо Белоев. Роден е през 1958 г. в гр. Павликени. Целият му професионален път е свързан с Русенски университет „Ангел Кънчев”, на който 2 мандата е ректор. Удостоен е със звание „Почетен гражданин  на град Русе.“

ДПС

ferihan_ahmedova-dps021Ферихан Ахмедова. Тя е родена през 1968-ма. Магистър е по икономика и по национална сигурност, областен председател е на партията в Русе. Има богат административен опит.

rumen_hristov271Румен Христов ще бъде депутат от листата на Реформаторския блок. Той е едно от лицата на СДС през 1990-та. Доктор е по икономика. Бил е министър на земеделието в служебните правителства на Стефан Софиянски и Ренета Инджова, и главен секретар на администрацията на президента Петър Стоянов. Кандидат за президент на България през 2011 г.

Коалиция „Патриотичен фронт“

iskren_veselinov651Искрен Веселинов. Роден е през 1972 т. По образование е строителен инженер и юрист. От 1999 г. е общински съветник в русенския Общински съвет, като е избран от листата на ВМРО-БНД. Член на Националния изпълнителен комитет и зам.-председател на ВМРО-БНД.

Коалиция „България без цензура“

georgi_nedev-toplfikacia051Георги Недев. Роден е през 1955-та. По професия е електроинженер.  В момента е изпълнителен директор на Топлофикация – Русе. Няма политически опит.