Кой ще представлява Русе в 45-я парламент?

0

След като Районната избирателна комисия оповести официалните резултати от вота на 4 април, вече с голяма доза достоверност може да се прогнозира кои ще са хората, което ще представляват Русенска област в 45-ото Народно събрание.

Според изборните резултати, най вероятно победителят в изборната надпревара в региона партия „Има такъм народ“ ще има двама представители. Това ще бъдат бившият офицер от НСО и настоящ шеф на охраната на посолството на Саудитска Арабия в България Светлин Стоянов и бившият дипломат и настоящ шеф в голяма българска компания в Турция Васил Георгиев.

Коалиция ГЕРБ-СДС също ще има двама депутати. Това ще бъдат бившият спортен министър Красен Кралев и областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев, за когото това ще бъде пети мандат в Народното събрание. Интригата тук е, че Кралев е водач и на листата на ГЕРБ във Варна. Ако предпочете родния си град, тогава в Народното събрание ще влезе Алисе Муртезова.

БСП най-вероятно ще има един представител в парламента и това ще бъде Крум Зарков, който и в 44-ото Народно събрание беше депутат от Русе.

Представител на „Демократична България – Обединение“ от Русе ще бъде бившият директор на МГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев, който понастоящем е общински съветник от същата партия.

От листата на Движение „Изправи се! Мутри вън“ в парламента ще влезе Станимир Бояджиев, възпитаник на Юридическия факултет на Русенския университет. Той е син на кмета на Разград Денчо Бояджиев. Известен е като дългогодишен активист на Младежкия Червен кръст.

Представител на ДПС от Русе ще бъде Бюрхан Абазов. Той бил депутат в 41-ото Народно събрание, бил е зам.-министър на земеделието в две правителства – на Сергей Станишев и в служебния кабинет, оглавяван от Пламен Орешарски.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили