Коледната елха заблестя в центъра на Русе

0
101
Коледната елха заблестя

След като церемонията по запалването в петък беше отложена заради дъжда, тази вечер Коледната елха заблестя в центъра на Русе. Светлините на високата 13 метра елха бяха запалени от кмета на Общината Пламен Стоилов малко след 18 часа.

Тържеството беше предхождано от концерт с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом. В празничната програма се включиха певиците Пресияна и Мирела Димитрови, които зарадваха публиката с любими песни, детски музикални и танцови състави и мажоретки, огнено шоу от клуб „Дивинитас“, вокално студио „Приста“ и Мажоретен състав „Extreme”.

По традиция преди тържественото запалване на светлините на коледната елха, с приветствие се включи русенският градоначалник Пламен Стоилов: „За мен е чест заедно с Дядо Коледа да дадем старта на коледно-новогодишните тържества. Това са едни от най-красивите празници в годината. Нека ги посрещнем с надежда и да им се радваме“, каза кметът.

Последва отброяване и с много настроение и коледна атмосфера – светлините на елхата грейнаха, а небето се освети от фойерверки.

Със запалването на светлините на елхата бе поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал в Русе. Сред акцентите в програмата му е четвъртото издание на “Русе Айс Фест”, в което 10 скулптори от шест държави ще ваят ледени фигури.

В централната част на града има още три украсени елхи – 13-метров живорастящ смърч пред Доходното здание, шестметрово изкуствено коледно дърво на площад “Хан Кубрат” и четириметрова елха на площад “Батенберг”. На площад “Свобода” е изграден и коледен базар, а повече от 400 са светещите коледни елемента, които красят улиците на града.