Коледно надиграване в зала „Дунав”

0
Коледно надиграване

На 17 декември, събота, от 18:00 ч., зала „Дунав” отново ще оживее в ритъма на фолклорните танци по време на традиционното „Коледно надиграване“, съобщават от общинската администрация. Публиката ще има възможността да се наслади на завладяващите изпълнения на изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, сред които ФТТ „Найден Киров“ с участие на всичките си формации, ансамблите „Зорница”, „Здравец”, „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ и „Зора“ при ОМД в Русе. В надпреварата ще се включат и популярните русенски клубове за народни танци: „Играорци”, „Нашенци“, „Фламинго Етно“, „Жълтица“ и „Родолюбец“.

В конкурса ще се състезават танцови двойки в три възрастови категории: от I до IV клас, от V до VIII клас и от  IX до XII клас, а професионално жури, съставено от хореографите Ренета Стефанова, Боян Тончев и Йордан Йосифов, ще има нелеката задача да определи майсторите на фолклорния танц. В конкурсната програма, освен признанието на журито и аплодисментите на всички зрители в залата, победителите ще получат грамоти за участие, както и атрактивни награди, осигурени от Община Русе.

По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения. В категория „Зрители“ всеки желаещ ще може да се включи в надиграването.

Правото да се състезават за Приза Мис и Мистър Танц 2022 ще имат класиралите се на първите три места състезателни двойки от всички категории, както и отличените в надпреварата на публиката участници.

Както всяка година и тази оркестърът на ФТТ „Найден Киров“ ще подкрепя със своите изпълнения надиграващите се състезателни двойки.

За девета поредна година ще бъде присъдена престижната Награда за най-артистично изпълнение, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореограф Иван Донев.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук