Комисар Светослав Войчев е новият шеф на пожарната в Русе

0

Със заповед на министъра на вътрешните работи, считано от днес, комисар Светослав Войчев е временно преназначен на длъжността директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе.

Той поема поста от досегашния директор Валентин Красналиев, който се пенсионира и напуска системата на МВР. Днес директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР главен комисар Александър Джартов бе в Русе и представи пред състава на регионалната структура новия й ръководител.

Светослав Войчев е роден през 1977 година в гр. Русе. Завършил е висше образование в Академия на МВР, факултет „Пожарна и аварийна безопасност” през 2004 година, както и магистратура по специалността „Топло и газоснабдяване” в Русенски университет „Ангел Кънчев“ през 2007 година.

Започва работа в системата на МВР през 2004 г. , като последователно е заемал различни длъжности: от 2004 до 2010 инспектор  „Пожарогасене аварийно спасителна дейност и защита на населението“  във Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Русе; от 2010 до 2011 инспектор „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ във Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Русе; от 2011 до 2020 инспектор в сектор  „Превантивна и контролна дейност“ при Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението“–Русе; от 2020 до момента началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ при Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението“–Русе.

По време на службата в МВР е награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност, като сред отличията му е и „Почетен медал” на МВР. Преминал е през множество курсове за повишаване на професионалната квалификация.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук