Сглобката скърца: ПП-ДБ с апетит за Външно, Борисов ги отряза

0

При предстоящата ротация акад. Николай Денков да поеме и поста външен министър. За това настояват от ПП-ДБ. Според съпредседателя на коалицията Кирил Петков, „пълната размяна на постовете между Денков и Габриел ще запази най-добре лицето на България навън“. Той се обяви против идеята на ГЕРБ Мария Габриел да съвместява постовете на министър-председател и министър на външните работи.

„За нас ротацията означава пълна ротация между Габриел и Денков като най-логично е и ние заставаме твърдо зад това, че Габриел трябва да е премиер на България. Но като премиер, това е тежка задача и не мислим, че трябва да се съвместява с външен министър“, аргументира се Петков. Според него Декларацията за общо управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, където не е упоменато какъв пост ще заеме Денков след ротацията, е с по-голяма тежест от управленската програма, подписана впоследствие, в която е уточнено, че след ротацията Денков ще поеме Министерство на образованието и науката.

„Не виждам повече компромиси, които ГЕРБ може да направи“, контрира Бойко Борисов. Според него, Мария Габриел трябва да е и външен министър, а Денков – специален вицепремиер и министър на образованието.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук