Конкурс за рецитал „За да я има България“

0
108

На Трети март, националният празник на България, ще се проведе за 16-ото издание на конкурса за рецитал „За да я има България“, съобщават организаторите от Общински младежки дом в Русе.

Един прекрасен повод да си припомним историята писана в стихове, да изявим таланта си на рецитатори и артисти или да направим първите си стъпки на сцена! Общински младежки дом и тази година приканва децата и младежите на Русе които имат желание да се включат в конкурса. Записването е до 26 февруари и може да се направи лесно и бързо и по електронен път ТУК:

Конкурсът ще започне в 9 часа в зала „Европа“ на Доходно здание. При голям интерес след откриването конкурсът ще продължи  в  две зали – в Пленарна зала на Община Русе и в зала „Европа“ на Доходно здание.

Всички които искат да се включат трябва да си изберат и да рецитират наизуст едно стихотворение от Възрожденската или Съвременна литература, което да е на тема свързана с родината, историята на страната ни, красотата ѝ и любовта която ни свързва с нея. Участващите ще бъдат разделени в три възрастови групи и в две направления – Възрожденска и Следвъзрожденска поезия и литература. Компетентно жури ще класира най-изявените рецитатори, а всички ще получат грамота за участие за своето представяне.