Конкурса за паметник на Апостола не излъчи победител

0
Няма излъчен победител в конкурса за паметник на Апостола

Няма излъчен победител в конкурса за паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Русе.

Това обяви след заключителното заседание на комисията за избор на идейна концепция за изграждане на паметника председателят й академик Светлин Русев. По думите му, нито един от представените проекти не е успял да събере необходимия брой гласове, за да получи „зелена улица“ за реализация. С разлика от по един глас най-голямо одобрение са получили проектите на скулптура доц. Пеньо Добрев и арх. Емил Попов, на русенците Георги Радулов и архитектите  К. Тончев и Т. Тончев, и на скулптура Альоша Кафеджийски и арх. Венелин Кафеджийски.  Всички участници са се отнесли много сериозно към задачата си, но темата за Левски не за първи път се оказва изключително сложна и трудна, каза акад. Русев. По думите му различните проекти имат различни достойнства и различни недостатъци, но има какво още да се желае.

На тези три проекта се дава възможност до края на м. януари да доразвият концепциите си и тогава ще бъде направен окончателния избор, съобщи депутатът Искрен Веселинов, който е един от инициаторите за издигането на паметника.

Предпочетеният от русенци чрез интернет-гласуването и гласуването на място проект №6 на скулптура Любомир Добрев и арх. Димо Александров не намери място сред отличените.

зарядни станции за електромобили