Конно шоу събра стотици на Хиподрума в Русе

0

Стотици русенци се събраха на Хиподрума в Русе на Тодоровден. Празникът, отбелязващ предела между зимата и пролетта и още известен като Конски Великден, стана повод клубовете в града да отворят широко вратите си за зрители.

Председателят на „Кентавър“ – Русе Илиян Искъров представи  жребците от клуба и състезателите, които се грижат и тренират с тях. Публиката се запозна с основните етапи, през които преминава обучението в езда, като бяха изпълнени и впечатляващи скокове над препятствия.

Специална програма бе подготвена и от ЕК „Силвена спорт“. Красимир Искъров демонстрира майсторско водене на кон, а движенията на животното напомниха своеобразен танц под звуците на „Болеро“.

От двата клуба бе организирана игра за публиката, а след атракциите на пясъчния плац посетителите имаха възможност да наградят конете с лакомства, да си направят снимки и да се качат на тях.

„Днес е прекрасен празник и повод да почетем тези прекрасни животни – конете, приятели на човека от хилядолетия. Общуването с тях е омиротворяващо – те излъчват спокойствие, достолепие и изящество. Надявам се след тази програма все повече семейства и деца да припознаят ездата като алтернатива на забавленията пред екрана“, обърна се към организаторите и гостите зам.-кметът Магдалина Илиева.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук