Консултациите за кабинет – след първото заседание на НС

0
С две служебни правителства

Това каза след  президентът Росен Плевнелиев след консултациите с лидерите на парламентарно представените политическите сили. Както „Русе нюз“ вече съобщи, на тях беше постигната договореност първото заседание на 42-рото НС да бъде на 21 май.

При откриването на 42-рото НС ще направя обръщение към нацията, добави президентът и продължи, че от него може да се очаква да действа като президент, а не да протака.

„Ще търся конструктивен диалог, а не да се заигравам с един или друг политически субект. По Конституция президентът свиква първото заседание на НС. ЦИК обяви резултатите от гласуването в изборите за 42-рото НС. Днес ще стане ясно кои депутати конкретно влизат в парламента. Конституцията дава срок от един месец на президента да свика НС, изразих позицията си, че парламентът трябва да заработи бързо“, заяви Плевнелиев.

Той подчерта, че предстои много работа. „Българските граждани очакват от новото НС конкретни ангажименти, реформи и политики, които да дадат решение на проблемите. Необходими са ни стабилни институции, а не дестабилизиране. Добре, ще е народните представители да проведат дебат още в първите дни и да се обединят около обща рамка за приоритетите на НС чрез акт на парламента, преди да влязат в разговорите за съставяне на правителство. Политиците трябва да си върнат доверието на хората, а това може да стане чрез видими и устойчиви резултати“, категоричен е президентът.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук