Копирането на протоколите може да забави СИК в края на изборния ден

0

Това каза председателката на Районната избирателна комисия Наталия Кръстева. Тя изрази опасението си, че технологично процесът на самото копиране ще отнеме много време, въпреки че хората, които са по комисиите са обучени да работят с машините.

При изключително ниска избирателна активност тече изборният ден в Русе. Към 17.30 часа правото си на глас в Русенска община бяха упражнили едва около 30 % от избирателите. В Бяла са гласували 39.54 %, в Борово 43.56%, а в Две могили – 44.26 %. По данни на РИК в Иваново до избирателните урни до момента са отишли 45.94 %, в Сливо поле – 38.13 %, а в Ценово – 42.04%.

Общо 15 жалби и 10 сигнала за нарушения в изборния ден бяха получени в РИК до към 18 часа. Две от тях са били сигнали за купуване на гласове на избиратели в района на училище „Алеко Константинов”, но и при двете не са били открити нарушения нито от членовете на РИК, нито от изпратените на място екипи на полицията. В комисията е бил получен сигнал за това, че от лек автомобил с мегафон се призовава да се гласува за определена партия. Няколко били абсурдните жалби, които „валели” в РИК. Сред тях били такива, че на бял лист се слагал печат на секционната комисия, която по принцип е длъжна да го направи за проба. Друг сигнал бил получен за това че в студентски книжки се поставя печат, което също е задължително според закона.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук