Корнелия Нинова заменила с верни партийни кадри 80% от бордовете на държавните фирми

0

Докато беше вицепремиер и министър на икономиката лидерът на БСП Корнелия Нинова е уволнила 80% от бордовете на държавните фирми.

Това каза пред националната телевизия служебният министър на икономиката Никола Стоянов. По думите му, почти всички уволнени са били доказани специалисти в своята област, а на тяхно място е назначила хора без нито един ден трудов стаж.

Стоянов каза още, че най-голямата оръжейна фирма – ВМЗ-Сопот, умишлено е била водена към фалит. Със знанието на предишния министър е раздут щатът и са назначени хора с големи заплати и колосални обезщетения, ако бъдат предсрочно освободени.

„Предишният министър е уволнил 80% от участници в съвети на директори на държавни предприятия под шапката на Министерството на икономиката. Огромната част от тях са назначени след конкурс, както е по закон и с 5-годишен мандат. На тяхно място е назначила без конкурс, 100% от хората, директно. Най-голямото предприятие и може би най-известно ВМЗ-Сопот – там след встъпване на новото ръководство, назначено от предишния министър юни месец, приходите спадат над три пъти – от 80 млн. лева през юни на 26 млн. през юли и прогнозни около 30 млн. през август… Дали ще бъдат достигнати не е ясно. Няма как аз като министър да наблюдавам фалит на едно държавно дружество. С тези темпове ако се развива, няма кога да чакам, след 2 – 3 месеца положението вече ще е неспасяемо“, каза служебният министър.

Сред случаите на „кадрови кадрили“ е и този с ръководството на Свободна зона-Русе, където след серия правни врътки бяха назначени верни на БСП кадри – бившия депутат от БСП Таско Ерменков, Станислав Младенов от столичната БСП и бившия русенски депутат Георги Стоилов, който се спряга като дясната ръка на Корнелия Нинова в Русе, и Александър Пеев, бивш кандидат за депутат от БСП-София. Решението за назначаването им беше взето на 16 юни, само седмица преди вота на недоверие към правителството

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук