Ковид брифингите или отцепка на чекмеджето?

0

За по- малко от час, след като бе съобщено, че по разпореждане на премиера Бойко Борисов Националния оперативен щаб за борба с коронавируса връща отново сутрешните брифинги, на които ще гледаме познати до болка лица, начело с проф.Венцислав Мутафчийски или изхабените вече от медийна употреба доц. Кунчев или проф. Кантарджиев, социалните мрежи и форумите завряха.

Одобрението на премиерското решение за сутрешната доза „зомби стрес“ е нулев, за сметка на това критиките, иронията, както и явното  отвращение и гняв  пълнят социалните мрежи.

Една от тезите обаче е  фаворит в доминирането като коментар на решението за  коронабрифинтиге. И тя  е че премиерското решение е следствие на събитията от последните дни, особено след вчерашните явни престрелки между премиера и президента,  свързани със снимките от премиерската спалня, чекмеджето със златни кюлчета, пачките с евра, пистолета и една жена „пратена от президента“.

Според коментарите това е вид „отцепка  на чекмеджето“.

На езика на PR жаргона това е за разсейване на общественото внимание и прехвърляне на гражданското напрежение и фокус в друга плоскост, коренно различна от същинската, но задължително основана на страх по отношение на най-чувствителните човешки инстинкти и рефлекси: страх, емоция, близки хора, здраве.

Гражданите се питат: кое налага това, след като по информация на здравния министър проф. Костадин Ангелов,  на база съобщението на Правителствената информационна служба, „развитието на епидемията е под контрол“.

Премиерът е буквано „попилян“ в мрежата, с рушенеието си на фона на неговата категоричност, че „към момента абсолютно нищо не налага да се въвеждат различни мерки от сегашните.“

Призивът му към служителите на РЗИ да са по-активни в проверкиет за носене на маски и оттам на санкции, е „захлупен“ с тезата на покойния журналист, загинал при ПТП Милен Цветков, че „маските не са , за да ви пазят, а за да мълчите“. 

Конспиративните теории в  мрежата и  недоверието  в хората се подсилват и от  информацията на финасовия министър Кирил Ананиев, оповестена също от Пресцентъра на кабинета,  от която става ясно, че в „проектобюджета за догодина са предвидени пари за заявените в Европейската комисия бройки ваксини и е гарантирано е изплащането на подкрепата от 1000 лева на хората на първа линия в борбата с коронавируса, като срокът и обхватът на имащите право на такава помощ ще е разширен.“

Във формите все повече скорост набира и страхът, че е възможно  днешното решение на премиера  за сутрешните Ковид брифинги на НОЩ да е крачка преди „затварянето“ на страната.

 

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили