КПКОНПИ иска отнемане на имущество за над 600 хил. лв. от ЛиЛана и брат й

0
Лиляна Деянова, Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е завела дела срещу бившата певица Лиляна Деянова (ЛиЛана) и брат й Александър Деянов – Скилър, съобщи „Дефакто“. Според КПКОНПИ от двамата трябва да се отнеме имущество за над 600 хил. лв.

Двамата са обвиняеми за деклариране на неверни данни с цел да получат пари по еврофондове. Заедно с тях към отговорност бе привлечен и бизнес-партньорът на Деянова Мартин Димитров. ЛиЛана прекара няколко месеца в ареста, а в момента е на свобода под гаранция.

ЛиЛана и брат й SkilleR задържани за незаконно усвояване на евросредства

От началото на разследването тя твърди, че прокуратурата й е образувала дело, защото е подала сигнал за корупция в агенция „Пътна инфраструктура“. Преди да станат обвиняеми Деянова и Димитров искаха да бъдат избрани за доставчици на електронни винетки. След като АПИ посочи друг изпълнител, двама започнаха да говорят за корупция в агенцията, последва и делото срещу тях.

Според КПКОНПИ, която се ръководи от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, от ЛиЛана трябва да бъде отнето имущество за 306 хил. лв. Искът срещу брат й е за 305 хил. лв.

Най-добрата агенция за подбор на персонал