КПКОНПИ може да отнеме 1,6 млн. лв. от Златко Баретата

0
Златко Баретата, Симка: БГНЕС

Соченият за наркобос Златомир Иванов-Баретата може да се раздели с имущество за над 1,6 млн. лв. Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е спечелила на първа инстанция дело за конфискация.

Според неокончателното съдебно решение имуществото е на Иванов, съпругата му и свързани с тях фирми. Пред съда те са възразили, че исканите от КПКОНПИ пари по банкови сметки не могат да бъдат отнети, защото вече не са налични.

„Действително тези парични суми не могат да се отнемат, тъй като вече не са налични, но няма пречка и е законосъобразно да се присъди тяхната равностойност, при условие, че по делото е установен фактът, че тези вноски са без установен легален произход и са свързани като генериране с престъпната дейности“, заявил е в отговор съдът.

От Иванов се отнема и паричната равностойност на две леки коли – „Мерцедес“ и „Смарт“. От години Баретата редовно е обвиняван по различни дела, свързани с наркотрафик. По едно от тях бе осъден, но така и не влезе в затвора, защото бе излежал присъдата си в следствения и под домашен арест.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили