КПКОНПИ отнема имущество за близо 4 млн. лв. от русенец

0
Снимка: БГНЕС

Имущество за близо 4 млн. лв. се отнема от Владимир Ганев с решение на окръжния съд в Русе, съобщи антикорупционната комисия КПКОНПИ. Проверката срещу него е започнала след като е бил обвинен в данъчни престъпления.

Установено е, че фирмите му нямат приходи, нито подадени годишни данъчни отчети, а в същото време извършвали сделки с коли. Той нямал и законно източници на доходи.

„Самият той е посочил пред съда, че всички автомобили са на румънски граждани и той не е предоставял пари за покупката им, за такси, застраховки и др. Автомобилите са били прехвърляни на български граждани или фирми. За посредническата си дейност, Ганев е получавал по 10 лв. на автомобил. В хода на съдебното производство е установено, че фирмите, контролирани от Ганев, не са разполагали със собствени средства за придобиването на автомобилите, нито дори са имали банкови сметки“, пише в съобщението на КПКОНПИ.

По силата на съдебното решение в полза на държавата се отнемат наличните автомобили, както и паричната равностойност на общо 383 коли. Решението е окончателно.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили