КПКОНПИ проверява как Лом строи инсталация за боклук

0
Снимка: КПКОНПИ

Антикорупционната комисия КПКОНПИ проверява две обществени поръчки на община Лом, съобщиха оттам. Става дума за търг за изграждана на компостиращи, както и за саниране на сградите на кметствата в селата Сталийска махала и Долно Линево.

Поръчките са финансирани по оперативна програма „Околна среда“ и програмата за развитие на селските райони. Става дума за над 3,4 млн. лв.

„Проверява се информацията, че фирмите, избрани формално за изпълнители, не извършват възложените им дейности, а те се изпълняват реално от дружества, собственост на заместник-кмета на града Валентин Евтимов. Установено е, че на същите дружества, негова собственост, в предходни периоди са възлагани поръчки и договори от страна на община Лом“, пише в съобщението на КПКОНПИ.

Лом е поредната община, управлявана от кмет на ГЕРБ, към която антикорупционната комисия насочва вниманието си. Досега на прокуратурата бяха дадени данни за корупционни престъпления във Варна, Стара Загора и Враца. Всички те са управлявани от кметове на ГЕРБ, а обществените поръчки са финансирани чрез програма „Околна среда“. КПКОНПИ изобщо не се занимаваше с тях, докато на власт беше Бойко Борисов.

Съобщението за проверките в Лом бе пуснато малко след като стана ясни, че шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров е депозирал оставката си в парламента. Той иска да напусне поста от 1 март.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили