Кръговото кръстовище и пробива под ж.п.-линията вървят по план

5
4323

Това заяви кметът на Русе Пламен Стоилов след като днес на място лично инспектира изпълнението на линейните графици на двата обекта, които ке изпълняват в рамките на проекта за интегриран градски транспорт. По думите му, изсипалият се през уикенда проливен дъжд е забавил с няколко дни дейностите, но това не се е отразило на поставените срокове.

kragovo_krastoviste-sp_zala01По думите на техническият ръководител на обекта Михаил Михнев за дейностите по Кръговото кръстовище, към момента всички 14 подпорни стени на вътрешния кръг са изпълнени. Работи се по шестия подлез, останалите пет са изцяло готови. Усилията са насочени и към външните подпорни стени, а през октомври ще бъде пуснат трафика над подлезите, за да продължи строителството по външния кръг.

probiv_kaufland16На пробива под ж.п линията, свързващ квартал „Родина“ с централната градска част, е изпълнено пилотното фундиране, а към настоящия момент се изработват фундаментните плочи, е съобщил Никола Дяков, който е технически ръководител на този обект. По думите му, пространството пред двата магазина „Кауфланд“ и „Практикер“ до две седмици ще се отвори, тъй като ремонтните дейности там ще приключат

И двете съоръжения ще бъдат пуснати в експлоатация до края на месец ноември, увери кметът Пламен Стоилов.

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. Браво г-н Кмете! Така прави и бащицата Бойко! Ходи, инспектира,снима се,реже лентата и вика:”Аз го направих”!

 2. ейии, че лоша работа…! то пък и по план върви, че и инспекцията минала добре. само да има за какво да се ядосват малоумниците. така ги е яд, че нещо се случва! друго щеше да е да замираме. да си стоим с разкопания център и превърнал се в античен строеж на залата. как добре си се вписваха вече полуизгнилите арматури сред обраслата ги растителност. сега – зала.. че и открита по времето на Стоилов… направо да се пръсне човек от яд! за капак – пробив и кръгово. какво му беше на заровения бетон под кръговото? голям праз, че там серяха и се еб*** кучетата.
  и то пак по времето на герберския кмет се започна! да се пръсне човек от яд!
  Тъпаци!!! сега някой ще почне с работните места и доходите. САМО ЧЕ ТОВА И “ВАШИТЕ” НЕ ГО ПРАВЯТ, И НЕ САМО, ЧЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ И КРАДАТ, А И СЕГАШНИТЕ ПРОЕКТИ НЕ МЪДРАТ. за да има доходи, трябва да има инфраструктура. в държавата на абсурда, отдавна сме изпуснали козите. но все трябва да се започне. а сега се е почнало

 3. До lgibm: По-полека бе, с лаенето си заслужи да ти напълнят копанката с помия. И престанете с простотиите, че щом не сме за ГЕРБ, сме за други крадци. Като крадат и лъжат докато са на власт, така ще бъде. Аман от гъзолизци! Светът НЕ започва с ГЕРБ, няма и да свърши когато се разкарат.

 4. Нуждата от пробив е доказана.
  Опасенията са новото трасе да не става езеро при всеки малко по-силен дъжд както прехваленият бул.Тутракан преди седмица.
  След като му видяхме “великолепното проектиране и строителни дейности”се чудя по коя европейска програма ще се търсят пари за “реновиране”.А пък трябва и да се бърза за намиране на пари за ремонтиране на откритият преди месец булевард.
  Да ви обърна внимание, че това е единственният не-дотам натоварен път за МАРТЕН, НОВО СЕЛО, СИЛИСТРА. Изключваме “международното”защото там глупавите тираджии и скапаните катаджии всекидневно правят опашки до разклона за Николово.

 5. “На инфотабелката на обекта до Кауфланд пише крайна дата на строителната площадка 06.08.2015”???? И това е по план????