Край на мерките срещу COVID-19

0

Към настоящия момент няма да бъдат издавани заповеди за въвеждането на противоепидемични мерки, съобщават от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Срокът на досега спазваните мерки изтича днес.

Причината е, че се наблюдава намаляване на разпространението и тежестта на протичане на коронавирусната инфекция в страната. Към 16 ноември 2022 г. 14-дневната заболеваемост в страната е 69,62 случая на 100 хиляди население, като продължава отчитаният от средата на октомври спад в броя на новорегистрираните случаи.

Към днешна дата броят на хоспитализираните с COVID-19 пациенти е 541, като 59 от тях са настанени в структури за интензивно лечение. Натоварване на здравната система не се отчита, има и спад с 20 % на броя новохоспитализирани хора на седмична база от началото на ноември.

С оглед навлизането в есенно-зимния сезон и на ръста на заболеваемостта от остри респираторни заболявания, регионалните здравни инспекции трябва да информират лечебните заведения и стриктно да следят за спазването на мерките по превенция и контрол на вътреболнични инфекции.

От здравното министерство напомнят, че ваксинацията срещу COVID-19 и грип остава най-сигурният начин да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дългосрочни последици за здравето.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук