Крал Чарлз III си взима почивен ден след натоварения уикенд на коронацията

0

На третия ден от дългия уикенд на коронацията си крал Чарлз III почива.

Понеделник все пак беше обявен за празник в чест на коронясването му и той беше прекарал няколко вихрени дни в сложно организирани публични тържества, увенчани с нестандартно участие в „American Idol“.

Въпреки че 74-годишният Чарлз нямаше публични изяви, той изпрати бележка с „искрени благодарности“ за многобройните празненства в негова чест, а Бъкингамският дворец публикува официални портрети на него и работещите членове на кралското семейство, на които не присъства синът му, принц Хари.

На една от снимките кралят е седнал на трон в Бъкингамския дворец в регалиите, които носеше, когато излезе от Уестминстърското абатство: императорската държавна корона, лилава и обшита с ерминии роба и държи владетелското кълбо и скиптър.

Понеделник бе неработен ден в Обединеното кралство в края на празненствата по случай коронацията. Британците обаче бяха насърчени да се отдадат на благотворителност.

Да знаем, че имаме вашата подкрепа и насърчение, и да станем свидетели на вашата доброта, изразена по толкова различни начини, беше най-големият възможен подарък за коронацията, тъй като сега отново посвещаваме живота си в служба на хората„, написа той от свое име и от името на кралица Камила. Други кралски особи, включително една от най-младите, поеха мантията на служба, за която кралят призова в понеделник при обявяването на „Голямото помагане“, за което се твърди, че ще привлече милиони хора, които да посветят доброволно няколко часа в почивния си ден.

Лондонската полиция междувременно изрази съжаление, че шестимата противници на монархията, арестувани в деня на коронацията, не са успели да демонстрират, както са планирали, и подчерта, че срещу тях няма да бъде образувано наказателно производство.

Лидерът на британската антимонархическа група „Република“ Греъм Смит и още петима негови сподвижници бяха задържани в събота рано сутринта в центъра на столицата, докато отивали да протестират, а плакатите им бяха конфискувани. Шестимата бяха освободени още същата вечер – близо 16 часа след задържането им.

Британската полиция си навлече остри критики заради тези арести.

В Лондон в деня на коронацията бяха задържани общо 64 души, сред които екоактивисти.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук