Кран потопи катер в русенското пристанище

0

pristaniste-potopen_kater20По думите на директора на ведомството кап. Георги Иванов, инцидентът станал към 13 ч. днес в акваторията на русенското пристанище. Почвата под крана, който работел в непосредствена близост до брега поддала, той се преобърнал и стрелата му се стоварила върху установения до понтона катер. При удара и под тежестта на стрелата задната част на корабчето потънала под водата.

pristaniste-potopen_kater41При инцидента няма пострадали. На местопроизшествието са екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които с помпи източват водата от катера. Любопитна подробност, по думите на началника на звеното комисар Димитър Павлов е, че както и вчера, при аварията със селскостопанския самолет край Пиргово,  не са били уведомени, а научили за инцидента по свои канали.

pristaniste-potopen_kater43На място са екипи на противопожарната служба, водолази и служители на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав и на „Морска администрация“-Русе. Очаква се пристигането на кран, с помощта на който да бъдат изправени багера и катера. Въпреки че плаващият кран се намира на не повече от 2 км. от мястото на инцидента, до пристигането му вероятно ще минат поне час-два, тъй като, по неофициална информация, екипажите на почти всички мощни кораби, които биха могли да го изтеглят до мястото на инцидента, са в неплатен отпуск поради липса на работа. Събирането им вероятно ще отнеме повече време, отколкото изтеглянето на катера.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук