Кран потопи катер в русенското пристанище

0

pristaniste-potopen_kater20По думите на директора на ведомството кап. Георги Иванов, инцидентът станал към 13 ч. днес в акваторията на русенското пристанище. Почвата под крана, който работел в непосредствена близост до брега поддала, той се преобърнал и стрелата му се стоварила върху установения до понтона катер. При удара и под тежестта на стрелата задната част на корабчето потънала под водата.

pristaniste-potopen_kater41При инцидента няма пострадали. На местопроизшествието са екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които с помпи източват водата от катера. Любопитна подробност, по думите на началника на звеното комисар Димитър Павлов е, че както и вчера, при аварията със селскостопанския самолет край Пиргово,  не са били уведомени, а научили за инцидента по свои канали.

pristaniste-potopen_kater43На място са екипи на противопожарната служба, водолази и служители на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав и на „Морска администрация“-Русе. Очаква се пристигането на кран, с помощта на който да бъдат изправени багера и катера. Въпреки че плаващият кран се намира на не повече от 2 км. от мястото на инцидента, до пристигането му вероятно ще минат поне час-два, тъй като, по неофициална информация, екипажите на почти всички мощни кораби, които биха могли да го изтеглят до мястото на инцидента, са в неплатен отпуск поради липса на работа. Събирането им вероятно ще отнеме повече време, отколкото изтеглянето на катера.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук