„Красивите лица на милосърдието“ за специалистите по здравни грижи в „Медика“

0

В Световния ден на сестринството и официалния празник на всички специалисти по здравни грижи – 12 май, Лечебни заведения „Медика“ напомниха по нестандартен начин на екипа си колко много ценят професионалистите, които са най-близо до пациентите. В коридорите на структурите са инсталирани над 20 арт огледала. Поглеждайки в тях специалистите виждат редом с образа си и надпис „Красивите лица на милосърдието“, което е и мотото на тазгодишната инициатива, посветена на празника.

Чрез този жест на признателност ръководството цели да покаже на медицинските сестри, че дори лицата им да остават скрити зад маските, добротата и милосърдието искрят през очите им.  Красотата не е само външен белег, а излъчването на човещина, благост и готовност за помощ. Инициативата е и препратка към идеята, с която свикваме още от детските приказки, че добрият човек е и красив. Самата сестринска професия символизира състрадание и светлина. Не случайно, според редица класации в интернет, медицинските сестри са едни от най-красивите жени.

На арт огледалата ще се радват както екипът, така и пациентите. От „Медика“ изразиха надеждата си, че, поглеждайки в тях, болните ще си припомнят за тези, които са им помогнали.

Към момента специалистите по здравни грижи, които работят в структурите на Лечебни заведения „Медика“, са над 300. Средната им възраст е 41 години. Редом с тях стаж, клинични практики и практически упражнения провеждат и над 250 студенти, които се обучават за медицински сестри, акушерки и лекарски асистенти в РУ „Ангел Кънчев“. На днешния ден, заедно с дамите в „Медика“, празнуват и над 10 мъже – фелдшери, рентгенови лаборанти, медицински сестри и рехабилитатори.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили