Кристалина Георгиева ще е българският еврокомисар, чакаме „зелена улица“ за Южен поток

1
1170
С две служебни правителства

Това обяви президентът Росен Плевнелиев в словото си при представяне състава на служебното правителство. По думите му, кандидатурата на еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакцията при кризи ще бъде утвърдена още на първото заседание на новоназначения служебен кабинет и ще бъде внесена в Европейската комисия.

Проектът „Южен поток“ ще бъде замразен докато Европейската комисия даде „зелена улица“ за реализацията му, каза още държавният глава.

Освен подготовката на предсрочните парламентарни избори, сред основните задачи пред служебното правителство ще бъдат инициирането на създаването на енергиен борд, реализация на проекта за стратегия за интелигентен растеж и стратегията за образованието, подготвяне актуализация на бюджета, която да бъде внесена от бъдещото правителство в новоизбраното Народно събрание, допълни президентът Плевнелиев..

1 коментар

  1. Курвалина не беше ли по кризите по света у парламенто? Що не издърпа някои лев помощ и за Мизия, или гледа само да лапне новият пост.