Кристалина поема данъчното облагане и борбата с измамите?

2
1190
Кристалина Георгиева

Това съобщава „Юрактив“. Според изданието, Комисията на новоизбрания ръководител на Жан-Клод Юнкер почти сигурно ще получи подкрепа от страна на ЕП, тъй като е осигурила девет жени в екипа си, колкото беше и досегашният брой на дамите в комисията на Барозу. Три от тях ще бъдат негови заместници.

Заместник-председател на комисията и върховен представител за външните работи и сигурността ще бъде италианката Федерика Могерини. За бюджета и финансовия контрол ще отговаря Елжбиета Биенковска, бивш министър на регионалното развитие на Полша. Бившият словенски премиер Аленка Братушек ще поеме научните изследвания и иновациите.

Сесилия Малмстрьом от Швеция, която досега отговаряше за вътрешните работи на ЕС, ще бъде в екипа на Юнкер на поста комисар по правосъдието. Министърът на икономиката на Дания Маргрете Вестагер е номинирана за комисар по околната среда. Чешката министърка на регионалното развитие Вера Юрова е кандидатът за комисар по транспорта.

Румънският евродепутат Корина Крецу ще поеме грижата за хуманитарната помощ, а белгийката Мариан Тьосен ще бъде комисар по образованието, културата, многоезичието и младежта..

2 КОМЕНТАРИ

  1. Най-после ще изловят тартора и солташаците на герб за далаверите и кражбите на 3-4 милиарда лв., дето трябваше да влязат в джобовете на работници и пенсионери!

  2. „Кристалина поема данъчното облагане и борбата с измамите?“ Борбата или подпомагането им?