Крути мерки при опазването на Дунавския парк в Силистра

0
1434

Безпрецедентните мерки са заради зачестилите посегателства и вандалски набези върху изграждащите се модерни  съоръжения. Откакто е създадена преди близо 150 години, на дунавската градина  на Силистра не е правен мащабен ремонт. Сега, с 5 млн. лв. европейски пари, паркът придобива изцяло нов облик. За съжаление, макар че все още дейностите  не са приключили, кражбите са вече факт.

От парка липсват кабели, дюзи за напояване на тревните площи, части от фитнес-уредите и детските съоръжения, всяко  от които е  на стойност между  500 и 5000 лв.

ss-park-rekonstrukcia02За предотвратяване на вандалските набези в парка вече са монтирани 38 камери, които още преди приключване на ремонтните дейности, ще бъдат пуснати в действие, съобщи инж. Емил Гойчев, зам.-кмет по устройство на територията в община Силистра: Там ще има денонощно видеонаблюдение, което едновременно се наблюдава от дежурния в общината и полицията, през деня ще има също жива сила от инспектората, а през нощта съответно с автомобилите патрулки ще се движат полицаите.