Куклен театър – Русе с Голямата награда на „Друмеви празници“

0

Русенският куклен театър грабна голямата награда за цялостен спектакъл на XXXIII международен фестивал „Друмеви театрални празници“ в Шумен, едно от най-старите и престижните театрални състезания у нас.

Престижното отличие бе присъдено на продукцията „Ясен и Омая“ от компетентно жури, оглавявано от проф. Пенко Господинов – заместник-ректор на НАТФИЗ и членове Стефани Лечева (актриса в Драматично-куклен театър „Васил Друмев”), Благой Бойчев (режисьор), Стефан Спасов (режисьор и директор на Драматичен театър „Йордан Йовков“) и Мария Банова (куклен режисьор).

Спектакълът бе предпочетен измежду 15 представления в конкурсната програма. „За нас е огромна гордост и признание към всички, които се трудиха за успеха на „Ясен и Омая“ – след церемонията за връчване на награди „Икар“, това е поредното признание за креативността и майсторството на русенските кукленици“, споделят от ръководството на Куклен театър – Русе.

Наградата за цялостен спектакъл се нарежда към дългата поредица от отличия за русенския куклен театър от национални и международни форуми. Тя за пореден път утвърждава ролята на град Русе като важен културен център в страната ни.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук