Кукленият театър в Русе с инициатива за за изграждане на лятна сцена

0

Благотворителна кампания за набиране на средства за изграждане на лятна сцена започва Кукленият театър в Русе.

Първата проява ще бъде концерт на 9 февруари, сряда. Програмата на благотворителния концерт под мотото „От театъра – За театъра“ включва изпълнения на дует „Послепис“ – Светлина Станчева и Димитър Пишев, и на техни партньори на сцената, които са част от екипа на Държавния куклен театър в Русе – Васил Маринов /кахон/ и Илиян Венков /бас китара/.

По думите на директора на театъра Теменуга Хараланова, ако той предизвика интерес, ще бъдат организирани и други събития.

Идеята е теренът, на който е бил някогашният хотел „Ислях хане“ – най-реномираният хотел в българските земи през 19 век, да се превърне в лятна сцена. Пустеещото и буренясало място, което се намира до Кукления театър, е предоставено за временно ползване след решение на Общинския съвет.

Замисълът е да бъде създадена сглобяема сцена, на която да се изнасят представления за деца и родители. Предвижда се да има 100 седящи места. Стената към лятната сцена ще бъде изрисувана в 3D-графити.

За да се осъществи идеята, теренът първо трябва да бъде почистен. „Всяка помощ е добре дошла – било със средства, или с безвъзмезден труд. Сигурна съм, че хората ще откликнат“, каза Хараланова.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили