Кукленият театър в Русе с награда от международен фестивал

0

Куклен театър – Русе спечели Специална награда за колективна игра за спектакъла „Кучето, което…“ по разказа на Джани Родари на 22-рия Международен фестивал на театрите за деца в град Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Спектакълът беше представен пред международна публика на 13 октомври 2023 г. и бе оценен от жури от четирима експерти от Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватия и Словения.

„Кучето, което…“ е един от най-новите заглавия на театъра. Премиерата му се състоя през 2022 г. и оттогава е участвал в няколко престижни фестивала, включително: Международен панаир на куклите в София (2022 г.), Международен фестивал „Дни на куклите“ в Бургас (2023 г.) и Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“ в Пловдив (2023 г.). На всички тези фестивали спектакълът беше високо оценен от публиката и критиката.

Спечелването на Специална награда за колективна игра на фестивала в Баня Лука е още едно признание за високото художествено ниво на спектакъла. Русенската публика ще има възможност да гледа спектакъла на 18 ноември, в тазгодишното издание на Нощ на театрите от 18 часа.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук