„Културен чек“ за зрелостниците от русенските училища

0

От 1 ноември Община Русе стартира инициативата „Културен чек“ за учениците от 12 клас на всички общински и държавни училища на територията на Русе.

С него младежите ще могат да посетят по техен избор концерт или спектакъл на един от трите русенски държавни културни института: Държавна опера – Русе, ДТ „Сава Огнянов“ и Държавен куклен театър – Русе. Културният чек не е валиден само за премиерни и гостуващи спектакли.

1291 са зрелостниците през учебната 2022/2023 година, които ще получат чека и могат да го ползват до 30 декември 2022 г.

Целта на инициативата е да приобщи младите хора към музикални и театрални творби от българската и световната класика. Едновременно с това Община Русе подкрепя и популяризира дейността на трите русенски културни института сред зрелостниците от русенските училища.

Средствата за инициативата „Културен чек“ са гласувани през април на заседанието на Общинския съвет по предложение на общинските съветници Нора Стоянова и Косьо Станев. Идеята е това да стане традиция и в следващите години.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук