Кунчев: Трябва да се засили темпът на ваксинация

0
Ангел Кунчев, Снимка: БГНЕС

Темпът на ваксинация срещу коронавирус у нас в момента е бавен и трябва да се ускори. Това заяви пред бТВ главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Другата приоритетна задача е провеждането на предсрочните избори на 11 юли, каза още той.

„Хората се страхуват, колебаят се, слушат глупости, четат неща в социалните мрежи, които ги плашат. Истината е, че ако си имал шанса да не се срещнеш с този вирус досега и имаш четири вида ваксини и не се ваксинираш, това е тотална безотговорност“, заяви Кунчев.

COVID-19: 303 нови случая за денонощие

Според него в момента у нас има достатъчно ваксини, но е нужна кампания за разясняване на ползите от тях. Засега страната ни разполага с количества от всички четири разрешени за употреба препарата. За последното денонощие у нас са поставени 12 681 дози, което показва намаляване.

„Насищането в България с ваксини е достатъчно голямо. Няма друга европейска страна, в която да решите да се имунизирате и да имате такъв избор. Имам обаждания от колеги и познати, които планират да се върнат у нас, за да се ваксинират“, каза Кунчев.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили