Куп атракции и забавления на „Уикенд туризъм“ и Фестивал на туристическите забавления и анимации в Русе

0

XVII Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XIV Фестивал на туристическите забавления и анимации започнаха днес в Русе.

43 щанда на различни туроператори, музеи и институции са представени във фоайето на Доходното здание. В района на Централната градина са разположени над 120 обекта, представящи различни занаяти от цяла България. По време на тридневния Фестивал на туристическите анимации на пл. Свобода ще има шах за деца, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка, рисуване с къна и уроци по класически танци на Държавна опера – Русе.

До 16 ч. днес продължават кулинарните демонстрации на шеф Петър Атанасов заедно с учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Вечерта ще приключи с изпълнения на русенската етно група „4етри“, последвани от концерт на Миро.

На същото място в петъчния ден от 17 ч. шеф Ради Стамболов – шоколатиер номер 1 на България, ще представи своя сладолед „Гараш“, който е измислен специално за Русе като поклон за родното място на едноименната торта. От 18 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.

В събота от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“. 6 отбора с по двама участници ще се борят за първото място, а последната дума има шеф Ради Стамболов.

Вечерта приключва с „Ruse light & rhythm fest”, който ще се проведе на Голямата сцена на площад „Свобода“. Там в 19 ч. ще започне концертът на Павел и Венци Венц, последван от изпълнения на Тита. ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ ще демонстрира „Светлината в моя гардероб – футуристично светещо модно ревю на учениците на гимназията. В 21 ч. Криско ще закрие програмата, а от 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук