Куп нередности по възстановителните дейности при ВиК-проекта установи проверка на  Община Русе

0

Редица несъответствия съгласно изискванията за възстановяване, разписани в Наредба №27 установи комисия, сформирана от служители на дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ към Община Русе. Обект на проверката са били 13 улици в русенските квартали Средна кула и Долапите, разкопани и след това преасфалтирани при реализацията на ВиК-проекта. Нередностите са свързани с: липсата на битумна емулсия за окантване или т.нар. засмоляване между старата и новата настилка в някои участъци; малки части от уличната мрежа, които трябва да бъдат доасфалтирани; невъзстановени бордюри по някои от улиците и др.

След изтичането на срока за изпълнение на предписанията комисията ще направи нова инспекция на проблемните участъци.

Проверката на комисията установи още и нарушаване на части от прилежащата инфраструктура – тротоари и бордюри, по немалка част от уличната мрежа, причинено от жителите на двата квартала, извършващи присъединяване към канализационната и водопроводната мрежа. Община Русе подготвя писма до кметските наместници, в които местната администрация припомня, че тези участъци следва да бъдат възстановени за сметка на собствениците.

Само след положително становище ще бъде възможно подписването на приемо-предавателен протокол, с който Община Русе ще приеме инспектираните улици в двата русенски квартала за напълно възстановени.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук